Начало  ›  Новини  ›  Иновативни решения от HARDI за прецизно приложение и устойчиво земеделие

Иновативни решения от HARDI за прецизно приложение и устойчиво земеделие

hardi решения за устойчиво земеделие

Земеделие за бъдещето
С ускоряването на изменението на климата, изчерпването на ресурсите и заплахите за естествените екосистеми, едно от основните предизвикателства, пред които е изправена индустрията, е посрещането на бъдещите нужди от хранa по устойчив начин.

HARDI е в челните редици на решенията за прецизно приложение, като работи активно за насърчаване на селскостопански практики чрез иновативни решения. Възприемайки инициативата „От фермата до вилицата“, въведена от ЕС, HARDI въвежда най-новите технологии, за да осигури селективно и базирано на нуждите приложение, като максимизира ефективността и минимизира въздействието върху околната среда. В следващите редове ще опишем накратко кои са най-новите постижения на HARDI в пионерските технологии за прецизно приложение от следващо поколение.

hardi решения за устойчиво земеделие

HARDI PulseSystem – Прецизност във всяка капка
HARDI PulseSystem е основата за бързо реагиране с включване/изключване на дюзата. PulseSystem също се справя с предизвикателството на недостатъчното дозиране или предозирането при извършване на широкообхватни третирания. Чрез отваряне и затваряне на дюзите, HARDI PulseSystem може да поддържа дюзите отворени от 30-100% при едно и също налягане, като същевременно гарантира, че размерът на капките не се повлиява. Следователно една и съща дюза може да се използва при няколко различни скорости на движение.

Технологията CurveControl в HARDI PulseSystem гарантира, че отделните дюзи се контролират така, че приложението е еднакво по цялата работна ширина на щангата. Това предотвратява недостатъчното дозиране и предозирането на продуктите за растителна защита, като по този начин спестява разходи на фермерите.

hardi решения за устойчиво земеделие

Двойният подход на HARDI: офлайн и онлайн SpotSpray решение
Ефикасността на точковото пръскане зависи от размера на петното: по-малките петна могат да доведат до по-големи спестявания. Освен това, прецизността на картата на приложението и степента на точно насочване при различни скорости на приложение са решаващи фактори.

Картите на приложенията могат да бъдат създадени с помощта на офлайн метод с предварително дефинирана карта или с онлайн подход, който използва сензорни данни в реално време, подпомогнати от AI, за откриване на конкретни цели.

hardi geoselect

HARDI GeoSelect - Прецизно земеделие, издигнато с патентована геопространствена технология GeoSelect
GeoSelect е решение за прецизно пръскане, което използва пространствени данни с висока разделителна способност, за да увеличи максимално ефективността на пръскането. В момента работещ в Австралия и подложен на тестове в Съединените щати, Geoselect разделя сензорите от пръскачките, използвайки най-съвременна технология за откриване от дронове, пилотирани самолети и сателити, за да предостави насоки в реално време относно практиките за пръскане.

Тази иновация свежда до минимум припокриванията и пренебрегваните зони, намалява химическите отпадъци с до 90% и постига степен на точност до 99,7% при откриване на плевелите. С калкулатора за спестявания GeoSelect, фермерите могат да оптимизират операциите и и да постигнат значителни спестявания на разходи, като същевременно минимизират въздействието върху околната среда, отбелязвайки голяма стъпка напред в прецизното земеделие.

hardi spot select

HARDI SpotSelect – Бъдещето на бордовото наблюдение
Очаква се скоро да бъде пуснат на пазара новият HARDI SpotSelect, разработен съвместно от Hardi и тяхната сестринска компания, Exxact Robotics, и готов да постави нови стандарти в прецизното приложение.

HARDI SpotSelect използва усъвършенствани бордови камери за откриване на плевели в стърнище (GoB), както и за идентифициране на плевели, болести и вредители в културите (GoG), използвайки изкуствен интелект. При заснемане на изображения в реално време, системата продължава да анализира данните, като инструктира пръскачката да достави точната доза на правилното място за милисекунди.

hardi hc9700

HC 8700 и HC9700 – готови за селскостопански рутер
Напълно интегрирани с Agrirouter, HARDI контролерите позволяват независимо от производителя споделяне на данни. Независимо дали става въпрос за приложение или SpotSpray задача, генерирана в информационна система за управление на фермата (FMIS), тя може бързо да бъде прехвърлена към контролера чрез Agrirouter и стартирана само с едно натискане на бутон. След като задачата ви е изпълнена, HC9700 и HC 8700 без усилие препращат данните обратно към вашия FMIS.

В стремежа си да увеличи максимално ефективността и да сведе до минимум въздействието върху околната среда, HARDI остава посветена на разширяването на границите на прецизното приложение в селското стопанство. Тези иновации не само отговарят на днешните предизвикателства, но също така проправят пътя към екологично отговорно бъдеще в земеделието.

Регионални представителства

БУЛАГРО ЦЕНТЪР Стара Загора
Централен Офис Стара Загора, кв. Железник GPS координати: 42.410004, 25.591976 тел. 042 / 600 171 0888 00 40 60
АГРОАПТЕКА СТАРА ЗАГОРА
Стара Загора, кв. Железник GPS координати: 42.410004, 25.591976 Телефон за контакт: 0884 611 341 Онлайн агроаптека: https://agroapteka.bulagro.bg/
ПРОИЗВОДСТВЕНА БАЗА ЯЗДАЧ
с. Яздач, обл. Стара Загора GPS координати: 42.291732, 25.476855 тел: 0887901116
Зорница Беева
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион Стара Загора тел. 0884024313
Мария Чолева
Търговски представител овощни и зеленчукови насаждения регион Пловдив и Пазарджик тел. 0887 89 44 88
Илияна Лалова
Търговски представител Продукти за растителна защита, торове и семена Регион Перник, Благоевград и Кюстендил тел. 0882 517 754
Железчо Жечков
Търговски представител селскостопанска техника регион Русе тел. 0887808330
Явор Якимов
Сервизен специалист Регион Враца тел. 0882 466 672
Емилиян Стоянов
Сервизен специалист Регион Монтана тел. 0882 39 23 23