Начало  ›  Новини  ›  Булагро с впечатляващо представяне на Бата Агро 2024

Булагро с впечатляващо представяне на Бата Агро 2024

Шестнадесетото издание на специализираното селскостопанско изложение Бата Агро 2024 беше изключително интересно и вълнуващо за нас, тъй като освен утвърдените си брандове, за първи път показахме пред българските фермери и няколко изцяло нови продуктови линии в нашето порфолио. На първо място това са машините за No-till и Strip-till обработка и сеитба, които са създадени от един от пионерите в тези технологии - Джордж Слай от Англия, с неговия нов бранд Horizon AgricultureПолучихме много запитвания, a регионалният мениджър на Horizon за централна и източна Европа Матеус Грасчук обясни нагледно всички отличителни предимства на машините пред заинтересованите посетители.

"Нашата No-till сеялка Horizon DSX се продава в цял свят. Имаме машини в Кения, в Нова Зеландия, в САЩ, в цяла Европа и Великобритания. В момента това е най-добрата No-till сеялка на пазара. Тя има уникални опции, които могат да се използват от фермерите и е единствена на пазара. Никой производител не може да предложи на фермерите това, което ние предлагаме.
Най-голямото предимство, което фермерите обожават, е, че машината може да расте със стопанството им. Тя може да бъде разширена до 7,5 метра, така че щом фермата расте, фермерът не трябва да купува нова сеялка, а просто да я ъпгрейдне."

Другият основен акцент на щанда ни бяха селскостопанските дронове за пръскане на европейския производител ABZ Innovation с вместимост 10 и 30 литра. Те се отличават с прецизна технология на пръскане с ротационни дюзи - CDA, с която се постига несравнима производителност, прецизност и ефективност за широк спектър от приложения. Работната ширина е регулируема, а максималният поток на пръскане е 16 л/мин за 30-литровия дрон. Използвайки в своите стопански процеси дроновете на ABZ Innovation, вие ще изхабите до 95% по-малко вода и до 60% по-малко препарати за растителна защита! В многобройните предимства на дроновете се убедиха много фермери, които имаха възможност да ги видят и в действие на тестовото поле зад щанда ни.

Представители на още два нови бранда показахме по време на изложението. Това са турските пивотни поливни системи Atlantis с галванизирано покритие и дистанционно управление и немските предни навесни сечки Eidam, модел Innomade MW500.

Австрийските ни партньори също имаха с какво ново да изненадат посетителите на щанда ни, а именно новия модел есенна сеялка Pоttinger Terrasem V6000DZ с торовнасяне и изцяло нова дистрибуторна глава IDS, ротационната мотика Einbock Rotarystar 600 със семенна кутия P-BOX STI и премиум игления култиватор Einbock Aerostar Fusion.

При бранда Mascar акцент беше модерната пролетна дискова сеялка Maxi, която е оборудвана със Smart Drive система, осигуряваща електрическо задвижване на изсяващия апарат. Италианската пневматична машина работи с висока прецизност на изсяването дори в почва с не много старателна предварителна обработка. Водещите колела контролират дълбочината на проникване на изсяващите дискове в браздата и се саморегулират в отрицателни наклони по терена, защотo са независими едно от друго. 

В областта на прецизното земеделие също представихме иновация - първата 12-инчова панорамна селскостопанска навигация Farmnavigator G 12 Panorama, която може да се използва както в хоризонтален, така и във вертикален режим и дава възможност за разделяне на екрана на два прозореца и наблюдение на два процеса едновременно – например камера за следене на инвентара и карта на терена. Добре познатият ни бранд Hexagon беше представен с демо стенд на върховия си модел навигационна система с автопилот с електромотор, ISOBUS и RTK съвместимост - Hexagon Ti10.

Както винаги сме много благодарни на всички наши посетители, клиенти, чуждестранни партньори и приятели, които отделиха от времето си, за да ни посетят, да обменим опит и полезна информация. Надяваме се, че сме успели да задоволим очакванията ви! До нови срещи!

Регионални представителства

БУЛАГРО ЦЕНТЪР Стара Загора
Централен Офис Стара Загора, кв. Железник GPS координати: 42.410004, 25.591976 тел. 042 / 600 171 0888 00 40 60
АГРОАПТЕКА СТАРА ЗАГОРА
Стара Загора, кв. Железник GPS координати: 42.410004, 25.591976 Телефон за контакт: 0884 611 341 Онлайн агроаптека: https://agroapteka.bulagro.bg/
ПРОИЗВОДСТВЕНА БАЗА ЯЗДАЧ
с. Яздач, обл. Стара Загора GPS координати: 42.291732, 25.476855 тел: 0887901116
Зорница Беева
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион Стара Загора тел. 0884024313
Мария Чолева
Търговски представител овощни и зеленчукови насаждения регион Пловдив и Пазарджик тел. 0887 89 44 88
Илияна Лалова
Търговски представител Продукти за растителна защита, торове и семена Регион Перник, Благоевград и Кюстендил тел. 0882 517 754
Железчо Жечков
Търговски представител селскостопанска техника регион Русе тел. 0887808330
Явор Якимов
Сервизен специалист Регион Враца тел. 0882 466 672
Емилиян Стоянов
Сервизен специалист Регион Монтана тел. 0882 39 23 23