Начало  ›  За нас  ›  Компанията

За Булагро Земя ЕООД

За Булагро Земя ЕООД

БУЛАГРО ЗЕМЯ е създадена през месец април 2007г. с основна цел арендуване на земя и производство на земеделска продукция върху нея.

Базата на компанията се намира в с. Яздач, обл. Стара Загора. Тя е обособена като своеобразно опитно поле за тестване на нови сортове и хибриди семена, продукти за растителна защита, технологии.

БУЛАГРО ЗЕМЯ предлага на българския пазар собствено производство сертифицирани семена, чието качество се гарантира още от семепроизводния посев. 

БУЛАГРО ЗЕМЯ е лицензиран производител и търговец на зърнено-житни семена и предлага на българския пазар висококачествени семена на френската компания Косад Семанс. Освен пивоварен ечемик, компанията предлага на българския пазар семена пшеница собствено производство - Лилия, Енола.

Специалното ни предложение към клиента е сортът високодобивна пшеница сорт ЛИЛИЯ, за чието производство БУЛАГРО има изключителни права. Сортът е създаден в ДОБРУДЖАНСКИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ИНСТИТУТ от авторски колектив, както следва: Иван Панайотов, Иван Тодоров, Иванка Стоева, Костадин Костов, Николай Ценов, Татяна Петрова, Илия Илиев, Кънчо Малински. Сортът е утвърден през 2000г.

През 2013 година в базата на БУЛАГРО ЗЕМЯ заработи и модерен ЗАВОД ЗА ЗАГОТОВКА НА СЕМЕНА ЗА ПОСЕВ. В него генетичният ресурс на водещи австрийски и френски компании се заготвя спрямо най-новите технологии и под стриктен контрол на качеството. След това семената се пакетират и подготвят за експедиция, за да бъдат доставени до вратата на клиента. С тази инвестиция БУЛАГРО ЗЕМЯ гарантира качеството на продукцията от полето до вратата на клиента!

На полетата на БУЛАГРО ЗЕМЯ се провеждат и първите тестове на цялата гама машини и прикачен инвентар на БУЛАГРО МАШИНИ.

Цялата научна и развойна дейност на компаниите от БУЛАГРО ГРУП и в бъдеще ще бъде съсредоточена в земите на с. Яздач.

Регионални представителства

БУЛАГРО ЦЕНТЪР Стара Загора
Централен Офис Стара Загора, кв. Железник GPS координати: 42.410004, 25.591976 тел. 042 / 600 171 0888 00 40 60
ПРОИЗВОДСТВЕНА БАЗА ЯЗДАЧ
с. Яздач, обл. Стара Загора GPS координати: 42.291732, 25.476855 тел: 042 / 600 171
Железчо Жечков
Търговски представител селскостопанска техника регион Русе тел. 0887808330